Webshop > Méhészeti felszerelés > Szakkönyv Vissza

Termékek:

Ruff János: A méhészmester könyve

A kötet a méhekkel és a méhészkedéssel kapcsolatos teljes ismeretanyagot összefoglalja oly módon, hogy azokat egységben lehessen látni.

3500 Ft

Kosárba

Örösi Pál: Méhek között

Nyolcadik, változatlan kiadás, kezdő és gyakorlott méhészeknek egyaránt hasznos tudnivalókkal.

7000 Ft

Kosárba

Fritsch Ottó: Erdei méhlegelő - Akác

Jelen kiadvány a szerző akácerdőkre vonatkozó megfigyeléseinek esszenciája, mely az ország egészére nézve, településekre bontva ismerteti az akác előfordulását és virágzási idejét.
Karácsonyi ajándéknak ideális .

5500 Ft

Kosárba

Méhészkönyv

A " Méhészkönyv Mézben az egészség " kiadvány azért különleges, mert szerzői - akik többnyire gyakorló méhészek - előzetes irodalmi munkásság nélkül, Vadas Gábor szerkesztő irányítása mellett rendkívül értékes, jól értelmezhető, rendszerezett ismeretanyagot kapnak, a gyakorlott méhész fejében pedig rendszerré áll össze a megszerzett tudásanyag. Érdekfeszítő olvasmány lehet a laikus számára is. "

2500 Ft

Kosárba

Sebastian Spiewok Méhészkedés hobbi szinten

Kalandra fel! Fedezzük fel a kaptárt, és a méhek rendkívül izgalmas világát!
Ismerjük meg a méhészeti év legfontosabb munkafolyamatait, és már az első nyáron termeljünk finom, saját mézet.

3300 Ft

Kosárba

Magyar Mézkönyv

A magyar mézkönyv élvezetes stílusban megírt ízig vérig modern munka abban a tekintetben is, hogy korunk követelményeinek megfelelően a vizualitásra épít, tehát látványos hangsúlyos és igen csak változatos az illusztrációs anyaga.

7000 Ft

Kosárba

Stephanie Bruneau - Méhek, mézek nagykönyve

Gyógyító kincsek a kaptárból.

Hogyan és miért készítenek a méhek mézet?
Mi is az a méhpempő valójában?
Tényleg segít a virágpor fogyasztása az évszakos allergián?
A könyv megválaszolja mindezeket a kérdéseket, és persze még számos továbbit is.

5000 Ft

Kosárba

Franz Lampeitl - Méhészek könyve

A szerző 65 éven át folytatott méhészkedése tanulságait foglalja össze könyvében.
A szerző szándéka, hogy könyvével biztos segítséget adjon a méhészeknek.

4800 Ft

Kosárba

Mi Micsoda Olvasó - Méhek

A háziméh nektárral és virágporral megrakodva tér vissza a kaptárba. Tavasszal a dolgos méhek porozzák be a gyümölcsfák virágait. A paradicsom virágán bundás poszméh ügyködik. Lépj be a szorgos és hasznos rovarok világába!
Ismeretterjesztő könyv önálló olvasásra.
Ebben segítenek:
- a nagy méretű betűk,
- a rövid bekezdések,
- a szövegértést fejlesztő tudáspróbák.

3300 Ft2490 Ft

Kosárba

Rúzsa Magdi és Vida József - Zümmögés a konyhában

Évezredek óta a méhek csodálatos ajándéka a méz.

Sokan önmagában vagy teát ízesítve fogyasztják, ám csak kevesen tudják, hogy a folyékony arany főszereplője lehet a főzésnek-sütésnek is, hiszen például remekül karamellizálódik, sűríti, selymessé varázsolja a mártásokat. Összetett ízvilága miatt a salátáknak, előételeknek alappillére, de még nagyon sok ételnek ad egyedi, sajátos karaktert, textúrát.

Boros-mézes sütőtökkrémleves; Káposztasalátával kínált és roppanós bundában sült mézes-ragacsos csirkefalatok; Cappuccinohabbal tálalt diós-mézes rétestorta – ízelítőül néhány, a könyvben szereplő 49 recept közül, amellyel a mézért és a konyhaművészetért egyaránt rajongó Rúzsa Magdi énekesnő, valamint Vida József bankár bebizonyítja, hogy izgalmas mézes menüsor állítható össze rövid idő alatt.

Ez a könyv azonban nem csak a konyhaművészetre koncentrál. Bemutatja azt is, milyen út vezet a virágszirmokon gyűjtögető méhtől a folyékony arany elkészültéig, és megtudhatjuk belőle, mit is jelent az, amikor egy méhész azt mondja: elkezdeni lehet, de abbahagyni nem.

Édesítse meg Ön is a mindennapjait, és ne csak a teáját ízesítse mézzel, hanem az ételeit is!

6500 Ft5500 Ft

Kosárba

A csodálatos MÉZ

A MÉZ BAKTÉRIUM- ÉS GOMBAÖLŐ HATÁSÁNÁL FOGVA
TÁMOGATJA AZ IMMUNRENDSZERT, ENERGIÁT AD, ÉS SEGÍTI
SZERVEZETÜNKET A BETEGSÉGEK ELLENI HARCBAN.
Az édes, aranyló méz a természet gyógyszere. Számos jótékony hatása ismeretes a torokfájás enyhítésétől a sebgyógyulás felgyorsításán át az emésztés és az agyműködés segítéséig. Kényeztesse magát egy levendulás-mézes vagy egy természetesen édes, fűszeres banános-kókuszos su¨teménnyel, vagy u¨nnepelje a mézet olyan sós fogásokban, mint például a paradicsomos-zöldbabos baklava vagy a balinéz csirke. A gyűjteményben szereplő finomabbnál finomabb ételek az egészségére is jó hatással lesznek.

3700 Ft

Kosárba

Dohos László - dr. Tóth György - Az üzemi méhészet technológiája és technikája

Egyetlen haszonállat tenyésztésének, tartási technológiájának és technikájának sincs olyan hatalmas irodalma, mint a mézelő méhnek. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, egyetlen mezőgazdasági ágazat termelését sem befolyásolt annyi, az ésszerűség és a hatékonyság szempontjáit mellőző, hagyománnyá vált szubjektív tényező, mint a méhészetet. Ez a könyv annak bemutatására tesz kísérletet, egybevetve a jelenlegi, egyre kevésbé jövedelmező, kevéssé hatékony, nagy munkaigényű hazai gyakorlattal, hogy miért jobb, eredményesebb az ,, üzemi" szemléletű és felszerelésű méhészet.

4500 Ft

Kosárba

Tóth György - A nyugati mézelő méh és korszerű hasznosítása

A sokszínű élővilág milliós számú fajaival az ősidők óta napjainkig elbűvöli, gondolkodásra és annak hasznosítására készteti a kutató elmét és a gyakorlati szakembert. A háziasítottnak nem mondható, ám tenyésztésben vont állatfaj, a mézelő méh termelési célú hasznosítása csak akkor lehet eredményes, ha ismerjük szuperorganizmusának jellemzőit és a környezetével összefüggő, bonyolult viszonyokat. Egyértelmű, hogy ezzel a hasznos szociális rovarral kapcsolatos tudásunk, megoldásainak úgy a kutatás, mint a gyakorlat szempontjából elégtelenek. Az ókori görögök óta tudjuk: a világon a legállandóbb dolog a változás. Ha nincs meg az alkalmazkodás, annak következménye a természetben az érintett fajok eltűnése - és valami hasonló az emberi társadalom érdekvezérelt, eredményközpontú gazdaságában is. Napjainkban - eltérően a néhány évtizeddel ezelőtti helyzettől - számos fenyegetéssel, a biológiai sokféleség aggasztó szegényedésével, a klímaváltozás és a globalizált élelmiszer-értékesítés kedvezőtlen hatásaival szemesül a megporzó rovarvilág, köztük a mézelő méh, a kutató és a termelő méhész. Ezeknek a veszélyeknek a mérséklése érdekében a jelen és a jövő szakembereinek sok mindent kell még megérteni, tenni, sőt változtatni. Ehhez kíván hozzájárulni több mint 4 évtizedes, nem lezárt ,,tanuló éveit" követően a szerző, közreadva mindazt, amit a számtalan kutatási eredmény és a gyakorlati eljárás közül fontosnak tart.

9900 Ft

Kosárba

Kovács József - Gyógyszer a méhkaptárból

A méhészek hosszú életének titka.
A magyar népgyógyászat titkos záradékai.
Gyógyítás a méhészet termékeivel c. könyv bővített kiadása.

Ez a könyv rövid kézikönyv mindenki számára, aki szeretné a méhészet termékeit gyógyítás céljára, egészsége javítására, a hosszú élet elérésére alkalmazni.

9000 Ft

Kosárba

Steve Donohoe- Méhészinterjúk

Ebben az egyedülálló szakkönyvben olyan hivatásos méhészekkel készített interjúk találhatók, akik valamilyen okból kiemelkedőnek számítanak a méhészet területén. A szinte már ipari méretű állománnyal dolgozó méhésztől kezdve a mézkereskedőn át a méhészeti kutatóig csaknem minden ágazati szereplő képviselteti magát az interjúalanyok sorában.

9000 Ft7200 Ft

Kosárba

C.P. Dadant -Dadant rendszerű méhészkedés

Az először 1920-ban megjelent Dadant-rendszerű méhészkedés egy olyan kor méhészeti dokumentációja, amelyet a jelen méhészgenerációi nem tapasztalhattak meg, tevékenységeik jelentős vonatkozásaiban mégis a mai napig érezhető a hatása. A modern méztermelés kialakulásának hajnalán keletkezett kötetben a szakmában mára magától értetődő alapigazságok és innovációk eredete mögé pillanthatunk be. A Dadant-kaptár pontos tervrajza és leírása mellett többek között annak feltalálójának és fejlesztőinek méhészkedési technológiája is körvonalazódik a könyvben. Mindezt pedig az egyik nemzetközileg legismertebb szakíró, C. P. Dadant tollából olvashatjuk, közel 60 korabeli fényképpel és illusztrációval kiegészítve.

5000 Ft2500 Ft

Kosárba

Ádám testvér - Méhészet a Buckfasti Apátságban

Ádám testvér (1898–1996) tizenkét évesen került a délnyugat-angliai Buckfasti Apátságba, huszonegy évesen pedig átvette az apátság méhészetének irányítását. Az ekkor a szigetország méhészeteit letaroló légcsőatkakór elleni reménytelennek tűnő küzdelem közepette rájött, hogy a megoldást egy olyan méh létrehozása jelentheti, amely képes ellenállni a betegségnek. Innen indult aztán az a tenyésztői munka, mely a méhek előnyös tulajdonságai mentén folyamatosan bővült, és aminek az eredményét ma Buckfast méhként ismerjük. Ádám testvér mint világszerte elismert méhtenyésztő rendíthetetlen céltudatosságával és áldozatkészségével, egy élet megfeszített munkásságán keresztül írta be magát a méhészet történelmébe. A Méhészet a Buckfasti Apátságban 1975-ben jelent meg. A közel hatvan év szakmai tapasztalatait összegző kötetben általános méhészeti ismeretekről, az apátságban kialakult méhészeti technológiáról, anyanevelésről, valamint méhtenyésztésről olvashatunk, számos személyes példával és emlékkel kiegészítve a szerző részéről. Ezenkívül a kiadvány egy többféle mézbor elkészítéséhez alkalmas, részletes leírást is tartalmaz.

5000 Ft

Kosárba

Weiner Sennyey Tibor - A méhészet művészete

A méhészet művészete nem csupán egy újabb méhészetről szóló könyv, hanem egy olvasmányos és szórakoztató utazás a méhek világába és az emberi kultúrába.

6000 Ft

Kosárba

Mi Micsoda - Méhek és Darazsak

A méhcsaládban több ezer méh él és dolgozik egyetlen jól működő szervezetként. A fáradhatatlan kis munkásoknak sokkal többet köszönhetünk, mint a finom, édes méz – bár az sem utolsó. Ismerd meg a méhek építészetét és a poszméhek családi életét!

Tudtad, hogy egy kilogramm méz előállításához a méheknek akár ötmillió virágot meg kell látogatniuk?

Nem minden darázs a fagyidra vadászik. Vannak növényevők, trükkös élősködők és szorgos kártevőpusztítók is.

3490 Ft3100 Ft

Kosárba

MI Micsoda Junior - Méhek és Darazsak

A méhek és a darazsak segítenek fenntartani az ökoszisztémánkat. Beporozzák a növényeket, mézet készítenek.

Miben különböznek a méhek a darazsaktól? Hogyan épül fel a méhkas? Hogyan értik meg egymást a rovarok? Miért táncolnak a méhek? Hogy néz ki a poszméh? Mit esznek a darazsak? A kérdésekre megtaláljátok a választ a kötetben.

Sőt, azt is megtudhatjátok, mi fenyegeti a méheket, és mit tehetünk az érdekükben.

Ez az interaktív sorozat a Mi MICSODA igényességével nyújt ismereteket és szórakozást az olvasni még nem tudó és az éppen olvasni tanuló korosztálynak. A felnyitható kukucskálók felkeltik a gyerekek kíváncsiságát, és aktív közreműködésre sarkallják őket.

4290 Ft3790 Ft

Kosárba

Kerek Világ Méhek

A méhek nélkül nem lenne kerek a világ. De vajon mi a szerepük bolygónk életében? Milyen méhfajok élnek a világon, kikből áll a méhcsalád, hogyan készül a méz? Próbáld ki, hogy a méhek melyik virágra szállnak a legszívesebben! Készíts fészket a poszméheknek, és járd el a méhtáncot!

2790 Ft2490 Ft

Kosárba

Rúzsa Magdi és Vida József - Zümmögés a konyhában 2.

A méhek által előállított természetes édes méz, évezredek óta ismert táplálékunk. Aranyló színe, sűrű állaga, semmi mással össze nem téveszthető íze sokakat rabul ejt. A Zümmögés a konyhában sorozat második része izgalmas gyűjteménye azon ételkompozícióknak, amelyek zamatát, állagát, színét kiemeli, fokozza a hozzáadott egy vagy több kanálnyi méz. A könyvek között abszolút hiánypótló első kötet, úgy folytatása is Rúzsa Magdi, énekesnő és Vida József, bankár közösen összegyűjtött mézes receptjeit tartalmazza.
Az egészséges és ínyenc kategóriák alapján összeállított 52 recept mellett, miközben akár a mézes-chilis burgonyasteak guacamole-avokádós mártását készítjük vagy épp a mézes sárgabarackos crumble tésztáját pihentetjük, újabb négy remek, hazai méhész rendkívüli történeteit is megismerhetjük.

6500 Ft5500 Ft

Kosárba

Rúzsa Magdi és Vida József - Zümmögés a konyhában 3.

Nehéz a mézet megbánni. Szereti, mint galamb a mézes búzát. Mosolyog, mint a mézeskalács. - Csupán néhány régi magyar szólás, mondás, melyek a mézre, annak édességére, kiválóságára utalnak. Az utóbbi évtizedekben azonban méltatlanul a hátsó polcra került ez a különleges alapanyag, ezért a konyhaművészet terén is jeleskedő Rúzsa Magdi énekesnő és Vida József bankár úgy döntöttek, kiteszik a mézesbödönt a konyhapultra, és harmadszor is sütni-főzni fognak a mézzel.
A Zümmögés a konyhában sorozat immár harmadik része - a korábbi kötetek hagyományos és különleges, valamint ínyenc és egészséges ételei után - egy valódi desszertgyűjtemény. A szerzőpáros klasszikus és ínyenc finomságokat kínál mézzel készítve, így például a klasszikusok közül képviselőfánkot, répatortát, márványszeletet, míg az ínyencségek közül mille-feuille-t, panna cottát, vagy a közkedvelt brownie-t.
A receptek mellett az olvasók ezúttal is megismerhetik négy újabb magyarországi méhészet alapítóját, munkájuk szépségét, sajátosságait, örömeit, izgalmait a velük készített interjúkból.

6500 Ft5500 Ft

Kosárba

Szabó Zsófi és Vida József - Zümmögés a tányér körül

A Zümmögés erdőn-mezőn könyvsorozat most a konyhából jelentkezik! +2 új mesével

Bolyhos és Szofi életébe új barát érkezett, Samu, a vagány szomszéd fiú személyében. Hogy mi a közös hármukban? Mindannyian rajonganak a mézes finomságokért. Ha Te is így vagy ezzel, akkor ez a különleges kiadvány neked is a kedvenced lesz. Próbald ki magad a konyhában is! 18 igazan menő etelt - például rántott húst, halrudacskát, hot dogot es muffint - találsz a könyvben, amiket egytől egyig megbolondítottunk egy kis mézzel. ltt a remek alkalom, hogy csatlakozz a szüleidhez, és együtt keszítsetek ebédet: válogassátok ki a hozzavalókat, merjetek,
keverjetek-kavarjatok, es együtt tegyetek az ételt a tányérra.
Ráadásul 2 újabb, vidám méhes mesét is olvashatsz Várszegi Adéltól, Szert-Szabó Dorottya kedves illusztrációin keresztül életre keltve.

4990 Ft4190 Ft

Kosárba

Kedves Vásárlóink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy üzletünk és webáruházunk
2024. december 23. - 2025. január 5. között zárva tart.
Nyitás 2025. január 6. hétfő.
Ez idő alatt beérkező megrendeléseket 2025. január 6.-án hétfőn tudjuk sorrendben fogadni.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!