Webshop > Méh-egészség > Kiegészítő takarmány > Takarmány élesztő 1 kg (sörélesztő) Vissza

Takarmány élesztő 1 kg (sörélesztő)


Instant inaktivált sörélesztő. 100%-ban természetes, nem terjeszt betegséget, nincsenek ellenjavallatai, magas fehérjetartalom, egyidejűleg tartalmaz vitaminokat és ásványokat.

A takarmányélesztő 100%-os sörélesztőből készül, amely a sör előállításához szükséges folyamatból nyerhető. Ez egy speciális technológia segítségével van megszárítva és inaktiválva. Halványbarnás por, édes-savanykás ízzel rendelkezik, az élesztőnek megfelelő szaggal és aromával.

A fehérjékben gazdag táplálás segít a testzsír alakításában, ösztönzi a méhcsaládokat a hatékonyságra és a gyorsabb indulásra. A fehérjebevitel hiányában a méhkirálynő nem kezd el szaporodni, így a fiatal méh nem tudja időben helyettesíteni az idős méhet.
Hogy a méhcsaládok megfelően fejlődjenek, és a legnagyobb fejlődést érhessék el a nagy begyűjtések idején, a fehérjékkel való táplálás nagyon fontos. Megemlítendő az a tény, hogy ezen tipusú táplálékot csak természetes pollenhiány vagy méhviasz hiány esetén használják. Ez az inaktív sörélesztő a pollen legjobb helyettesítője, biztosítja úgy a szükséges fehérjéket, mint vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, továbbá az alapvető aminosavakat.

Egy másik nagy előnye, hogy használata által kizárható a betegségek terjdésének a kockázata. A fehérjékben gazdag etetés általában ősszel és tavasszal zajlik, de történhet nyáron is, a száraz időszakokban, amikor hiányzik a pollen a természetből, ennek hiánya pedig a méhkirálynő korlátozott szaporodásához és ezáltal a méhcsaládok fogyásához vezethet.

Adagolási mód:

Szárazon: tavasszal, a tisztító repülés után, amikor a méhek szabályosan repülnek, az élesztőt be kell tenni a méhkaptárok elé, szélesszájú magas edényekbe (lehet tiszta vödröket használni). Ha a méhek nem fogyasztják el azonnal, odavezetjük a méhkaptár röpnyílásához. A méhek által összegyűjtött élesztő elérheti a 200g/nap/méhcsalád mennyiséget.

Cukorlepényben:6 kg porcukor és 1 kg sörélesztő keverékéből áll. Homogénné keverjük, ezután hozzáadunk 2 kg mézet. Jól összekeverjük a hozzávalókat, majd a végén javíthatunk az állagán egy kis méz hozzáadásával. Adagolható tavasszal, ősszel és a száraz nyarakon (amikor hiányzik a pollen a természetből) kis, 200-250g-os lepények formájában.

Tartalma:

Protein: min. 40,0%
Nedvességtartalom: 6,0%
Nyers zsír: 1%
Nyersrost: 2%
Hamu max: 4%
16 Aminosavat
14 Ásványi anyagot
17 Vitamint

1750 Ft

Kosárba

Kedves Vásárlóink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy üzletünk és webáruházunk
2023. december 23. - 2024. január 7. között zárva tart.
Nyitás 2024. január 8. hétfő.
Ez idő alatt beérkező megrendeléseket 2024. január 8.-án hétfőn tudjuk sorrendben fogadni.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!