Webshop > Méhészeti felszerelés > Füstölő > SublimOX APF-Plus Vissza

SublimOX APF-Plus


Kristályos oxálsav párologtatására használható készülék.
A készülék felépítése:
1 db Szublimáló készülék
1 db Tartódoboz
2 db kezelő dugó
1 db 2 g-os adagoló kanál

Használati utasítás
1. A melegítő üstből húzza ki a záró dugót, amit tehát minden alkalommal el kell távolítani azért, hogy maga a dugó soha ne hevüljön túl.
2. Miután a készüléket az előzőkben leírt módon csatlakoztattuk az áramforráshoz, várni kell kb. 8-10 percet a szublimátor készülék felmelegedéséig. A zöld színű led és a fémes burkolat hátoldalán található sárga színű led egyidejűleg bekapcsol/ világít.
3. Kb. 8-10 perc múlva hallható lesz egy rövid csiripelő hang, ami jelzi, hogy az üstben megvan az ideális működési hőmérséklet. Ettől kezdve már csak a zöld led fog folyamatosan világítani, a sárga rövid időközönként fog felgyulladni.
4. Az adagoló kanállal készítsük ki a 2 g-os vagy 1 g-os adagokat (1 mérő vagy egy fél) a tervezett kezelés szerint /a teljes család vagy a fiasítás kezelésére/
5. Fogjunk egy dugót és töltsük az oxálsavat a dugó alján található mélyedésbe.
6. A szublimátor készüléket állítsuk fejre (fordítsuk meg)
7. A megfordított készülékbe csavarjuk be az adagot tartalmazó dugót az üst szájába
8. a szublimátor készüléket továbbra is fejre állított helyzetben tartva vigyük a kaptárhoz és vezessük be az adagoló csövet a kijárónyílásba.
9. Fordítsuk meg a készüléket és várjunk 25 másodpercet, amíg az oxálsav normál szublimációs ciklusa beindul.


Információ: A korrekt szublimáció nem jár buborék-kibocsátással és az adagoló csőben nem lesznek kondenzátumok (kicsapódás)
Az áramlás legyen szabályos és az anyag gyorsan ürüljön. Érdemes elvégezni néhány próbát üresen és így meggyőződni arról, hogy a folyamat a fentiek szerint zavartalanul történik.

125000 Ft

Jelenleg nem rendelhető!

További képek:

Letölthető dokumentumok:

DSCN0871.JPG